website wordt geladen...

Wetenswaardigheden

Onzichtbare gevaren

Een mens moet dagelijks een kilo vast voedsel, twee liter vocht en18.000 liter lucht tot zich nemen. Een enorme hoeveelheid, maar we weten dan ook allemaal dat lucht van levensbelang is. Aangezien wij circa 90 procent van ons leven in gesloten ruimten doorbrengen, is de kwaliteit van lucht binnenshuis dus zeer belangrijk. Wist u bijvoorbeeld dat in uw eigen woning de kwaliteit van de lucht vijftig keer slechter kan zijn dan op een druk kruispunt in een grote stad? 

De luchtkwaliteit in uw huis gaat ons aan het hart, daarom willen we u op de gevaren van vervuilde lucht wijzen.  Veel onderzoeksresultaten tonen aan dat niet alleen ons milieu, maar ook de lucht in onze woningen behoorlijk met schadelijke stoffen vervuild kan zijn. In energiezuinige woningen vindt amper nog een natuurlijke luchtuitwisseling plaats, omdat alle kieren en voegen gedicht zijn. Dit kan voor een slecht binnenklimaat, wat in combinatie met verontreiniging uit bouwstoffen, meubels, textiel, parfum, verf en lak een zogenoemde gifcocktail veroorzaakt. Dit kan klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en allergieën veroorzaken.

 

Behalve door het ventileren van uw woning kunt u het binnenklimaat ook met de Rainbow verbeteren. Deze kan namelijk de lucht binnenshuis ook wassen en aromatiseren. U vermindert zo niet alleen de hoeveelheid stof, pollen en onaangename geuren in uw woning maar u verfrist deze ook, net als na een regenbui. De Rainbow veraangenaamt de lucht met fantastische etherische oliën, zodat uw woning niet alleen schoon is, maar ook zo ruikt!

U ligt gegarandeerd niet alleen in bed!

Huismijten zijn spinachtige diertjes, zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Verschillend van soort tot soort zijn ze tussen 0,1 en 0,8 millimeter groot. De perfecte leefomgeving voor een huismijt is een kamertemperatuur van 25 graden en een relatieve luchtvochtigheid van 60 tot 70 procent. Het merendeel van de mijten bevindt zich veelal in matrassen, want terwijl u in bed ligt zorgt u voor een aangename temperatuur en vochtigheid voor deze beestjes. Daarnaast vinden mijten in uw bed hun lievelingsgerecht: huidschilfers.

Een mens verliest per dag zo’n anderhalve gram huidschilfers. Per jaar komt dat neer op ruim een halve kilo, wat meer dan genoeg is om anderhalf miljoen huisstofmijten te voeden. En huisstofmijten die eten, moeten ook hun behoeften doen; zo’n twintig keer per dag. Tijdens zijn levensduur van zes weken produceert een huisstofmijt al gauw tweehonderd keer zijn eigen lichaamsgewicht in uitwerpselen. Daarnaast sterven er in een periode van enkele maanden miljoenen mijten en worden er ook weer miljoenen geboren. Al deze viezigheden verschimmelen en vergaan in uw matras. Als u jarenlang uw matras en hoofdkussen niet reinigt maken deze levende en dode beestjes uiteindelijk zo’n tien procent van het totale gewicht uit. De huidschilfers, huismijt-uitwerpselen en transpiratiestoffen die zich in uw matras ophopen zitten ook nog eens vol met bacteriën, waardoor de typische slaapkamergeur ontstaat en u huisstofmijtallergie kunt ontwikkelen.

Met de Rainbow reinigt u zeer grondig matrassen, tapijten en meubels.

Opgepast stofzuiger!

Bij een ouderwetse stofzuiger blijft het opgezogen vuil vaak veel te lang in de stofzuigerzak of opvangbak zitten. Het verteringsproces van organische stoffen start vaak al binnen 2 dagen. Indien u de stofzuigerzak of het filter niet tijdig wisselt, kan de inhoud net als bij een pedaalemmer in de keuken beginnen te stinken. De stofzuiger blaast zodra u deze aanzet microstof naar buiten, dat vol zit met virussen en bacteriën. Dit herkent u aan de muffe geur die uit uw stofzuiger komt. Zodra u deze lucht ruikt is het al te laat; u heeft de schimmels ingeademd.

Stofzuigerzakken en filters zijn slechts beperkt luchtdoorlatend, want anders zouden ze stof niet tegen kunnen houden. De motor zal dan ook zeer krachtig moeten zijn om de lucht door de kleine poriën te zuigen en zo de benodigde luchtstroom te creëren. Dit wordt bij een steeds voller wordende zak alsmaar moeilijker aangezien de poriën van de zak steeds meer zullen verstoppen. Daardoor neemt de luchtstroom af en vermindert de zuigkracht, waardoor van de hoge wattages slechts enkele honderden watts schoonmaak-capaciteit overblijft. Om te voorkomen dat de stofzuiger gaat stinken, er microstof naar buiten wordt geblazen en er schoonmaak-capaciteit door het verstoppen van de poriën verloren gaat, moet u de zak en het filter dus zeer vaak verwisselen.

Bij de Rainbow daarentegen wordt het vuil in het water opgezogen en na ieder gebruik weggegooid. Het vuil verlaat direct de machine én uw huis. Omdat water geen poriën heeft, kunnen deze ook niet verstoppen. Ook wordt er geen stof uitgeblazen omdat nat stof zich niet door de lucht kan verspreiden. De Rainbow levert zodoende een zeer hoge schoonmaak-capaciteit bij een laag energieverbruik.

Accessoires

De RainJet/Vloertrekker

<strong>De RainJet/Vloertrekker</strong>

De RainbowMate

<strong>De RainbowMate</strong>

Rainbow MiniJet

<strong>Rainbow MiniJet<br /></strong>

De AquaMate

<strong>De AquaMate</strong>

 

Ga naar alle accessoires

CONTACT

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het onderstaand formulier.