website wordt geladen...

Historie

De geschiedenis van Rexair LLC en het Rainbow Lucht- en Ruimtehygiëne systeem

De geschiedenis van Rexair® kenmerkt zich door een vastberaden visie en meer dan tachtig jaar innovatie. Daaraan is het enorme succes van Rexair te danken.

De separator, een belangrijke uitvinding
De separator werd uitgevonden door John W. Newcombe. Newcombe ontwikkelde dit apparaat om in de industrie stof en minuscule deeltjes uit de atmosfeer te halen. Begin 1926 kwam de separator van Newcombe onder de aandacht van Leslie H. Green. Hij wist meteen dat de separator ook voor huishoudelijk gebruik ingezet zou kunnen worden. Green en Newcombe sloten een overeenkomst en in 1927 werd het eerste op de separator gebaseerde handzame apparaat op de markt gebracht. Dit was de “Newcombe Bagless”, het eerste zakloze schoonmaakapparaat. In 1928 werd een liggend stofzuigermodel ontworpen en op de markt gebracht.

Het begin van Rexair®
In 1929 richtte Green een nieuwe firma op onder de naam Rexair. Green ging onvermoeid door met het verder ontwikkelen van het Rexair Reinigingssysteem. Hij trok daarmee vele nieuwe investeerders aan. In 1936 kwam T. Russ Hill bij Rexair®. Hill kreeg, geïnspireerd door straatveegmachines in Kentucky, het idee om een systeem voor waterfiltratie in het apparaat in te bouwen. Deze innovatie verschafte Rexair® een onvergelijkbaar en exclusief product. Rexair® introduceerde een nieuwe slogan: "Wet dust can't fly!" (Nat stof kan niet "vliegen"!)
Zo werd het Rexair® Reinigingssysteem meer dan alleen een stofzuiger. De mogelijkheid om met dit nieuwe reinigingssysteem ronddwarrelend stof uit de lucht te halen maakt het leven van mensen met allergieën een stuk prettiger. Al snel erkenden medische vakmensen dit reinigingssysteem als een belangrijke doorbraak. Vanaf 1955 is het Rexair® Reinigingssysteem bekend onder de naam Rainbow.

Wereldwijd vertegenwoordigd
Rexair® is trots dat de Rainbow tegenwoordig in meer dan zeventig landen wordt verkocht.

1929Zo begon alles …

Het oorspronkelijke idee voor een stofzuiger zonder stofzuigerzak stamt uit de twintiger jaren. John W. Newcombe vond de “Separator“ uit, een apparaat dat dient om stof en andere deeltjes uit de lucht te halen. Leslie H. Green zag het grote potentieel van deze uitvinding en ging met Newcombe samenwerken om de “Newcombe” te ontwikkelen. In 1929 richtte Green een nieuw bedrijf op, genaamd Rexair, woordelijk vertaald “Koning van de lucht“. Terwijl de VS zich nog midden in de grote economische crisis bevond, begon Rexair het Rexair Reinigingssysteem te produceren, te verbeteren en op de markt te brengen.

1929

1936De interesse aan Rexair neemt toe …

In het jaar 1936 kwam T. Russ Hill bij Rexair. Deze kreeg, door straatveegmachines in Kentucky geïnspireerd, het idee om waterfilters voor het opvangen van stof en vuil in het design van de Rexair reiniger te integreren. Deze innovatie maakte het Rexair systeem tot een uniek en exclusief product. Rexair bedacht een nieuwe slogan: “Wet dust can't fly!” Tegen het einde van de jaren 1930 oogstte de Rexair veel lof, en niet alleen als stofzuiger. De mogelijkheid van de Rexair om stof en vuil uit de binnenlucht te verwijderen verlichtte het leven van veel mensen met allergie en hooikoorts. Dat leidde er al gauw toe dat de Rexair door medici werd beschouwd als een baanbrekend product.

1936

1941De oorlogsjaren...

Toen voor Amerika de 2e wereldoorlog begon was Rexair al sterk gegroeid. In 1941 fuseerde het bedrijf met de Martin-Parry Corporation uit Toledo, Ohio, waardoor de productiecapaciteit sterk verhoogd kon worden. Na de oorlog bevond Rexair zich in een ideale uitgangspositie voor de naoorlogse boom. Het bedrijf deed het goed in de markt en Rexair werd al snel een bekend merk.

1941

1948De zaken bloeien …

Vanaf 1948 schoten de verkoopcijfers van Rexair omhoog.Dit kwam voor een deel door een jonge vertegenwoordiger uit Owensboro, Kentucky, genaamd J. V. Sanders, maar beter bekend onder de naam “Sandy“. Deze had een Rexair-demonstratie gezien en was naar Detroit, Michigan, gekomen met de bedoeling “de beste verkoper aller tijden in de geschiedenis van Rexair te worden.“ Dat werd hij, en nog veel meer, want hij bracht Rexair groei en welvaart. “Sandy“ besefte dat de toekomst grote mogelijkheden voor Rexair bood. In 1953 werd hij een van de vijf districtsleiders in de nieuwe landelijke
verkooporganisatie van Rexair.

1948

1955De geboorte van de Rainbow…

In 1955 werd een sterk verbeterde Rexair Reiniger geïntroduceerd. Wegens het elegante gestroomlijnde design en de motor die twee keer zo sterk was als die van zijn voorganger besloot de Rexair leiding hem om te dopen tot “Rainbow“. De daarop volgende groei van Rexair was enorm. Dat was het resultaat van een geweldig product, de enorme inzet en betrokkenheid van de vertegenwoordigers en districtsleiders en de gedrevenheid en visie van de leiding.

1955

1959Rexair richt haar blik op de toekomst…

De Rexevents-uitgave van februari 1959 kondigde aan: “GROTE DROMEN WORDEN WERKELIJKHEID – Sanders en Partners worden eigenaar van Rexair.“ J.V. Sanders was nu de baas van Rexair en zijn eerste zakelijke beslissing was om de “Rainbow-opportunity“ maximaal te ontwikkelen.De dealers van Rainbow konden nu onafhankelijke ondernemingen worden, en Rainbow-vertegenwoordigers, -directeuren en -distributeurs konden hun doelstellingen, succes en zekerheid sneller opbouwen.

1959

1969Verplichting tot constante verbeteringen...

In 1969 opende Rexair een nieuwe 10.000 vierkante meter grote productiehal in Cadillac, Michigan. Door de beleidsdoelstelling van Rexair tot constante productverbetering ontwikkelde de Rainbow zich nog aanzienlijk verder. Een hele rij van uitgekiende productverbeteringen werd werkelijkheid; onder meer nieuwe extra’s, zoals de elektroborstel en de AquaMate. De nieuwe Rainbow D3 werd in 1980 op de markt gebracht. Dit was de eerste grotere modelverandering sinds twintig jaar. De D3 had een nieuwe koelere motor en was de eerste Rainbow die ook nat kon zuigen.

1969

1986Rainbow over de hele wereld

Al sinds 1947 had Rexair verkoopkantoren in Canada, Cuba en Mexico. Maar pas in de jaren 1980 begonnen de internationale verkopen van Rexair echt toe te nemen. Er werd een internationaal verkoop- en distributienetwerk opgezet en de Rainbow werd aangepast overeenkomstig de eisen in de verschillende landen in de wereld. In het jaar 1986 vierde Rexair haar gouden jubileum met de lancering van de nieuwste Rainbow, de D4. Deze was het resultaat van vijf jaar planning, ontwikkeling en testen. Voor J.V. Sanders was de nieuwe Rainbow D4 “het beste reinigingssysteem ter wereld.“

1986

2001Klaar voor de groei...

In het jaar 2001 werd Paul Vidovich President en CEO van Rexair en in 2002 nam hij tevens de verantwoordelijkheid als voorzitter op zich. Paul was zijn business carrière begonnen in het jaar 1971. Hij had snel promotie gemaakt dankzij ontelbare successe in de direct sales. Dankzij zijn buitengewone leidinggevende kwaliteiten en bedrijfskennis kon Rexair buitengewone hoge prestaties leveren, in de USA en in veel internationale markten.

2001

2007De nieuwste evolutie van een werkelijk revolutionair product...

Het jaar 2007 bracht de nieuwste reïncarnatie van de Rainbow. Als resultaat van intensieve planning, onderzoek en buitengewone financiële resources biedt de nieuwe Rainbow onder de huisreinigingssystemen een onovertroffen reinigingskracht. Tegenwoordig is Rexair LLC sterker dan ooit. Met een dynamisch en continu groeiend dealernetwerk, een buitengewoon modern productie- en technologiecentrum en een zeer toegewijde directie, is Rexair verzekerd van het toekomstige succes van de onderneming en van iedere zelfstandige distributeur en verkoper in de Rainbow-familie op de hele wereld.

2007

Accessoires

De RainJet/Vloertrekker

<strong>De RainJet/Vloertrekker</strong>

De RainbowMate

<strong>De RainbowMate</strong>

Rainbow MiniJet

<strong>Rainbow MiniJet<br /></strong>

De AquaMate

<strong>De AquaMate</strong>

 

Ga naar alle accessoires

CONTACT

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het onderstaand formulier.